De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

Jojo icon_rendeericon_rendeericon_rendeer

Jojo

Ha, goedendag!

Dit is de derde keer dat ik mee mag doen met de kerstactie, en geloof mij, ik heb er veel zin in. U ook?

Sommigen zullen zich mij nog wel herinneren. Jojo is de naam. Na enige omzwervingen ben ik weer teruggekomen in de opvang. Ik heb de opvangers duidelijk gemaakt, dat ik het gejojo wel zat ben en niet van plan ben om nog een keer te gaan verhuizen. Om dit kracht bij te zetten heb ik de koelkast een tijd gegijzeld. Volgzaam als mijn opvangers zijn, hebben ze mijn eisen ingewilligd en zodoende hebben ze weer vrije toegang tot voornoemde koelkast.

Het afgelopen jaar is het heel erg rustig geweest in de opvang. Er is slechts één fretje gekomen; een afstandsdiertje. Deze is helaas binnen een paar weken al overleden. Was wel een beetje zielig, ze is altijd alleen geweest, en was ook niet al te jong meer. Maar denk vooral niet dat ik me verveel, want de vaste bezetting (Qi’isha en Narishma) is er ook nog. De opvangers denken alleen dat er iets mis is met m’n bijnieren, omdat ik langzaam maar zeker opvallend raar begin te doen.

Ze mompelen iets over ‘dierenarts’ en ‘implantaat’ en ‘kosten’.. Werkelijk geen idee wat ze bedoelen. Het zal wel een of ander leuk speeltje voor mij zijn, en anders ongetwijfeld iets wat erg lekker is en waar ik me beter van ga voelen. Laat ik ze een plezier doen….. ik wil graag deze kerst een kleine bijdrage voor de ‘kosten’ van voornoemd ‘implantaat’.

Vroeger at ik nog rauw voer zoals barf en muis. Sinds er echter iemand zo slim is geweest om Frettchen4you te schenken met de kerst eet ik weer alleen brok. Voor ander spul haal ik mijn fraaigevormde neus op. Niet dat Merah (een rooie je-weet-wel-kater) dat erg vond/vindt, die is dol op muis….. Zeg, nu ik zo er over nadenk. Weet u wat ik echt het aller-aller-allerliefste wil deze kerst? Dat u een kansarm fretje uit een van de opvangen een thuis geeft. Dat vind ik, en mijn opvangers denk ik ook, belangrijker dan dekens, doekjes, voer, of geld.

Maar ik zal u niet verder vervelen met mijn gewauwel, er zijn nog zat andere fretjes die staan te popelen om hun verhaal te doen, en ik moet weer verder stuiteren. Frettige.… eh…. prettige kerst en een gezond 2013 allemaal!

Jojo is niet herplaatsbaar


Ik heb een kerstman:
icon_rendeerWim de Wolff
icon_rendeerKitty van Tilborg
icon_rendeerMonique Flippo