De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

 

Om de adoptiefretten en fretten in de opvang een mooie Kerst te bezorgen, vond in december voor de achtste keer de Kerstactie plaats. Op de website www.kerstfretten.nl kon u een van de vele kerstfretten steunen met een kerstpakket, financiële steun of zelfs een dier in huis nemen.

Frettenopvangen

In diverse frettenopvangen zaten (en zitten) nog fretten die om welke reden dan ook niet geplaatst (kunnen) worden. Tijdens de Kerstactie is er speciale aandacht voor de honderden fretten die jaarlijks in Nederland in een opvang terechtkomen. Deze fretten worden om uiteenlopende redenen daar gebracht. Deze dieren hebben allemaal één ding gemeen: ze verdienen het niet om 'afgedankt' te worden.

De deelnemende frettenopvangen in 2012 waren: de Frettenstichting, Frettenvereniging Frettig Gestoord, Frettenopvang Lelystad, Vzw Dierengeluk, Dierenasiel h'Onderdak, Frettenopvang Uithuizen en de particuliere opvang van Arie Ceelie en natuurlijk de adoptiefretten van Stichting De Fret.

Bedankt allemaal!! Voor alle zorgen, tijd en liefde die jullie aan de opvangfretten besteden.

Kerstmannen en bedankjes

Op verschillende manieren konden de opvangfretjes gesteund worden. Er konden kerstpakketten gestuurd worden naar de opvangfretten. Maar er kon ook voor gekozen worden om spullen via de speciale Kerstactiewebwinkel te versturen of geld over te maken. En natuurlijk was het mogelijk om opvangfretjes (financieel) te adopteren of in huis te nemen! De opvangfretten (en wij!) willen graag de volgende mensen bedanken. Zij hebben meegedaan aan de Kerstactie:

 

Afke en Wietse Annelies
Annemieke Astrid Robbé
Bernie IJpelaar Betje Schijf
Bocly Carine Descamps
Chaimel Lerou Chantal Hoek
Conny Roskam Cordula
Corrie Stienen Danielle van Zadel
Danilo Laclé Diane van Weelie
Ed Beijer Else Klapwijk
Fam. Bolder Familie Ceelie
Fretlife Hanneke Roest (Frettenkliniek)
Helen Willemse Ireen Straatman
Irma en Edwin Jacqueline Kuiper
Jeanette Leinders-Lantermans Johan Verschuren
Joke Norder Jolanda Stuik
Jolanda Versteeg Jong
Jose en Arjan Barendregt Lida v. Wissen
M. Kribbe-de Ronde Marianne Boymans
Marit van de vries Marjanne Hittinger
Mark Vrijdag Martine Meilink
Mayke van Wijk Mia Eggen
Minka Monique Flippo
Naomi en Joan Tahalele Nanja Kroon (Prooidier.nl)
Nathalie Beeksma Patrick en Michelle van Duffelen
Pfizer Puk en Ollie
R. Blom Rik Verhagen
Robbie Welling Samantha Meessen
Sonia Susan Wijga
Suzy van Alphen Sylvia Roosjen
Thirza Veronie Bolder
Wendy Dorchain Willeke Lanting
Wilma Kooi Wim de Wolff
Yvonne Huysman  

 

Terugblik op de kerstactie(s)

 

De achtste Kerstactie is weer voorbij. Tijd dus om even terug te kijken. We hebben daarvoor enkele getallen op een rijtje gezet en daaruit valt te concluderen dat we toch wel een beetje trots op onszelf mogen zijn! Maar om niet te snel op de zaken vooruit te lopen, eerst maar eens kijken naar de actie uit 2012:

 

Wist u bijvoorbeeld, dat:

Dit jaar op rekening van Stichting deFret voor de kerstactie maar liefst ruim 3.300 euro werd gestort voor de kerstfretten? Voor zowel "alle fretten" als voor specifieke fretten. Dit bedrag is uiteraard overgeboekt naar de betreffende opvangen!

  • er 67 fretten meegedaan hebben aan de actie?

 

Cijfers op een rij

Ook de afgelopen acht jaar is te vangen in cijfertjes. Om het u gemakkelijk(er) te maken, hebben we alle getallen op een rijtje gezet en in een grafiekje.

 

Achtste kerstactie

 

Het "aantal Kerstmannen" is eigenlijk het aantal kerstcadeautjes dat naar de fretten gestuurd is. Het aantal "unieke Kerstmannen" is het aantal personen dat die cadeaus verstuurd heeft. Voor wie geen zin heeft om te rekenen; het totaal aantal deelnemende fretten is 636, het totaal aantal Kerstmannen is 1875 en het aantal unieke Kerstmannen is 590. Wat dan weer betekent dat elke Kerstman gemiddeld 2,9 cadeau geeft!

 

En wat zeggen de opvangen (en de fretten) er zelf van?

 

Frettenopvang Lelystad


Hierbij willen wij iedereen bedanken voor de vele cadeautjes, zoals slaapzakjes, voer, Waltham en A/D-voeding. Dit kunnen we goed gebruiken, want de opvang zit vol. Vaak zijn dit al wat oudere Kerstactie lelystadfretjes, die wel wat bijvoeding kunnen gebruiken en uiteraard ook wat warmte (en dan doel ik op de slaapzakjes).

Een heleboel DANK JULLIE WEL, ook namens onze fretjes in de opvang

 

VZW Dierengeluk (België)

Beste allemaal,Kerstactie VZW Dierengeluk

In naam van onze fretjes, willen we u heel graag bedanken voor de gulle schenkingen aan onze fretjes.


Groetjes en dikke knuffels
Corie
vzw Dierengeluk

 

 

Frettenopvang Uithuizen/Drenthe

Lieve donateurs!
Wij Frettenopvang Uithuizen/Drenthe willen iedereen ontzettend bedanken voor de gulle giften voor de fretten. Met deze bijdrage hebben wij fretten een implantaat gegeven die beenmergdepressieverschijnselen hebben, om zo de loopsheid te laten stoppen. Daarnaast heeft er ook 1 fret een implantaat gekregen die bijniertumoren heeft. Dus de donatie is heel erg goed besteed aan het welzijn en de gezondheid van de fret! Nogmaals iedereen ontzettend bedankt voor de donaties!

Groet,

Frettenopvang Uithuizen/Drenthe

Van Dierenasiel h'Onderdak, Bergen op Zoom

Kerstactie honderdak

December 2012,

Het begint weer te kriebelen, de fretten worden onrustig. Daar is de eerste mail voor de nieuwe Kerstactie. Of we verhaaltjes en foto's in willen sturen. Nou dat is niet tegen dovenmansoren gezegd. Bloem, Neeltje en Willem weten wat hen te doen staat. Een extra wasbeurt, schone oren, korte nageltjes en lachen naar de camera. Je moet er tenslotte wel goed op komen te staan. Je weet nooit of je een nieuw baasje krijgt.

En toen was het wachten en wachten. En daar kwamen de eerste Kerstmannen! Er hing een feestelijke stemming in het frettenverblijf. Al gauw hadden al onze fretten 3 Kerstmannen.

De Kerstactie liep weer gesmeerd dit jaar en alle fretten zijn weer verwend!

Bloem, Neeltje en Willem willen alle mensen achter de schermen extra bedanken voor al het werk wat er verzet moest worden. En uiteraard ook alle gevers bedankt, fijn dat jullie ook dit jaar weer aan ons dachten!


Frettenvereniging Frettig Gestoord

Ook dit jaar mochten we als opvang van Frettig Gestoord weer meedoen met de kerstactie van SDF. Vlinder, Nadia, Shorty, Leda, Merel, Ramona, Otis, Stuwie, Stitch, Walinda, Wabs, Wanja,Kerstactie frettig gestoord
Zout, Peper, Hillie, Don, Miss Elise en Haye uit onze opvang hebben meegedaan en dat vonden ze erg leuk. Inmiddels hebben de meeste fretten al weer een nieuw baasje gevonden maar de spulletjes die ze kregen kunnen we goed gebruiken voor de volgende fretjes die in de opvang komen. Ook al is het altijd erg leuk om cadeautjes in "natura" te krijgen vinden we het heel erg fijn
dat er veel mensen hebben gekozen om een geldbedrag te schenken. De dierenartsrekening is toch voor een opvang altijd de grootste kostenpost en drukt een groot stempel op ons budget. 

Helaas moeten we ook vertellen dat kerstfret Don is overleden. Hij kampte al vele jaren met zijn gezondheid en dat is hem uiteindelijk toch fataal geworden. Hij woonde al een jaartje permanent bij onze opvang Ria in Alkmaar en hij heeft het daar prima naar zijn zin gehad. Maatje miss Elise mist hem heel erg.

Lieve kerstmannen, het was voor ons niet mogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken maar daarom zijn we niet minder blij met jullie donaties en geschenken. Ik hoop dat we volgend jaar weer mee mogen doen.

 
Laura met haar fret Pudding bedankt iedereen

Hallo allemaal,


Misschien zijn jullie me alweer een beetje vergeten, maar ik ben Pudding. Ik heb in december 2012 meegedaan aan de Kerstactie van Stichting De Fret. Via deze weg wil ik jullie nogmaals Kerstactie Pudding 2hartelijk bedanken voor jullie hulp!

Misschien vinden jullie het leuk om wat te lezen over mijn frettige leventje. Afgelopen herfst/winter ging ik niet zo heel lekker. In oktober heb ik een insulinomenoperatie doorstaan, waarna ik van Hanneke (de dierenarts) geen waltham meer mocht. Ik deed altijd een moord voor waltham, dus ik heb echt even moeten afkicken! Mijn baasje en vrouwtje hebben me heel wat op schoot gehad om met een spuitje of vanaf hun vingers AD te geven. Toen ik eenmaal gewend was aan de AD, moest ik over op de brokken. Nou, echt niet! Dat wilde ik niet. Dus nadat Hanneke weer geraadpleegd was, werd er brokkenbrei voor me gemaakt. De eerste keer vond ik dit heerlijk, maar daarna bedacht ik me dat ik me er niet zo snel voor liet winnen. Dus hebben mijn baasje en vrouwtje me weer heel wat op schoot gehad om via een spuitje of vanaf hun vingers mijn brokkenbrei naar binnen te werken bij me. Inmiddels ben ik er wel aan gewend en eet ik iedere ochtend en avond een schaaltje brokkenbrei. Daarnaast heb ik ook drie verschillende soorten brokken in mijn kooi, mocht ik het toch in mijn bolle bol krijgen om er wat van te willen eten, dan kan dat.

In december heb ik het baasje en vrouwtje laten schrikken door heel wat stof weg te eten. Toen bleek wel dat ik echt niet zonder mijn medicijnen kan. Hier zit ik nu voor de rest van mijn leven aan vast. Via mijn ontlasting was er al veel naar buiten gegaan, maar nog niet alles. Na een röntgenfoto bij Hanneke bleek dat het er gelukkig allemaal uit was! Op dit moment begin ik weer steeds ondeugender te worden, volgens mij is de lente in aantocht. Ik mag graag in tassen op zoek gaan naar allerlei schatten. Dit kan zijn: strepsils, zakdoekjes, kleine doosjes of papiertjes. Dit verstop ik dan in mijn kubus, sssst niet vertellen hoor! Wat ik alleen niet snap is dat die mooie schatten steeds verdwijnen, heel bijzonder! Het enige wat ik er mee doe is ze in mijn kubus leggen, ik ben wel zo slim om daar niet aan te knagen. Als ik extra aandacht wil dan begin ik aan de bank te knagen. In no time gaat er dan een hand naar me toe die ik lekker kan kussen. Dit probeer ik ook met de vitrages, maar die worden hoog gehangen als ik beneden ben, daar kan ik helaas niet bij. Ook probeer ik op de salontafel te springen, je weet maar nooit wat daar allemaal op ligt! Helaas ben ik niet zo handig en spring ik of mis of hebben het baasje en vrouwtje me al te pakken voordat ik het heb kunnen proberen.

Buiten spelen vind ik heerlijk! Als de deur naar buiten open gaat, ren ik gelijk mee! Ik moet dan alles onderzoeken! Ik ben de enige in huis met "groene vingers", dus ben ik steeds weer druk metKerstactie Pudding 4
het omploegen van de aarde. Slapen kan ik als de beste. Op de hangmat, in mijn slaapzak, in de happy house stoel of in de armen van het baasje en vrouwtje. Ik lig graag in een rondje op mijn rug met mijn voorpootjes in de lucht. Heb je dat al eens geprobeerd? Dat ligt echt heerlijk! Als ik heel diep lig te slapen, dan gaat zelfs mijn tong een beetje buitenboord.

Nogmaals bedankt voor jullie hulp. Ik hoop dat ik niet meer zoveel bij Hanneke kom en dat 2013 voor mij een fantastisch jaar wordt! In de zomer word ik alweer 6 jaar, dat is wel een feestje waard :)

Dikke knuffel van Pudding. En ook bedankt namens het baasje en vrouwtje!

 

Arie Ceelie stuurde het volgende bedankje ... opgesteld door fret Jojo
Jojo spreekt.....

Hallo! Kerst kwam en ging, 2012 eindigde en 2013 begon.... De kerstactie van SDF was wederom een succes. Deze keer heb ik gelukkig niet zo veel gekregen. Gelukkig? Ja, gelukkig, want alles wat ik niet heb gekregen is naar andere fretjes gegaan! Ik hoop dat veel van mijn broertjes en zusjes schandalig verwend zijn. Misschien dat er zelfs bij zijn die een nieuw huisje hebben gekregen..... Wat mijn wens was voor de afgelopen kerst.

Genoeg daarover, ik zal even opsommen wat ik heb gekregen. Van iemand die mij zeer dierbaar is kreeg ik een verrassingspakket met allemaal leuke zelfgemaakte spulletjes, waaronder speeltjes en een kraakslurf. Ondanks haar vervelende persoonlijke situatie heeft Stephenie toch aan mij gedacht, wat ik zeer waardeer. Zij heeft een speciaal plekje in mijn frettenhartje.

Via SDF kreeg ik een pakketje met Stronghold, Totally Ferret en gedroogd-vleessnoepjes. <BORPS>. Excuses, ik ben ook maar een mens... euh fret bedoel ik. Daarnaast zijn er diverse kerstmensen die niet met goederen maar met keiharde klinkende munt hebben meegedaan, wat mij een bedrag van ruim 265 euro opleverde. Een groot gedeelte hiervan is direct omgezet in nog meer Stronghold en Waltham (zegt mijn verzorger, die nog in het verleden leeft. 't Spul heet Royal Canin, zeg ik, waarop hij meestal hoofdschuddend wegloopt, onder gemompel van zoiets als 'eigenwijze stinkfret' of 'die frettejeugd van tegenwoordig'), wat ik met het nodige enthousiasme wegslobber.

Zoals ieder jaar wil ik de mensen van SDF en de gulle kerstmensen bedanken voor hun dierenliefde en inzet, ook namens mijn verzorgers. En Narishma en Qi'isha, die dapper meeslobberen van MIJN Waltham.... Hé! Wacht even! Niet zonder mij beginnen! Van mij! MIJ!!

Groetjes,
Jojo

Bedankje Marianne Boymans

Tot haar grote verbazing, kreeg ook Saffier Kerstcadeautjes! Omdat zij dit helemaal niet verwachtte is zij er dubbel blij mee. Met Saffier gaat het prima. Zij is een vrolijke fret die graag speelt en Kerstactie Saffierrondhuppelt. Wel allemaal alleen, want zij is erg op zichzelf. Ze kan zich heel goed alleen vermaken met de simpelste dingen. De mooiste mokgeluidjes komen dan uit de speelren.

Saffier (en Marianne) bedankt iedereen die ook aan haar gedacht heeft met de Kerst.

 

Frettenstichting / Betje Schijf

December komt er weer aan. Foto's maken van de opvangfretjes. Wie mag ermee doen of laten we ze allemaal meedoen? Altijd een groot dilemma. Dus kiezen we eerst de fretjes die er het langst in de opvang zitten. Zo kennen jullie natuurlijk ook allemaal Bolle. Bolle doet al een paar jaar mee en is nu niet meer herplaatsbaar maar een financieel adoptiefretje geworden. Dit omdat Bolle er zelf voor heeft gekozen dat ze de opvang een veilige plek vindt. Buiten de opvang verandert ze in een echte pitbull met gedragstoornissen...

Foto's maken doe je niet zomaar. Hier heb je ook de nodige tijd voor nodig om een leuke foto te maken van het fretje dat mee mag doen. Van de 10 foto's die je maakt is er dan uiteindelijk 1 foto Kerstactie frettenstichtingdie je dan goed acht... Want ja krijg een fret maar eens stil op de foto. Dan komt het verhaaltje; verzin een passend verhaaltje bij elke fret. Alles bij elkaar ben je toch zo een dag bezig om er een geslaagde kerstactie van te maken.

Toen de kerstactie van start is gegaan is het elke dag spannend. Wat brengt de postbode voor ons mee? Welk fretje wordt er vandaag verwend? En dan krijg je de pakketjes en dan wil je de mensen bedanken ... is het pakket anoniem verstuurd... Bij deze nog heel erg bedankt voor de leuke kerstpakketjes voor de fretjes. Helemaal top en met de Waltham/Stronghold kunnen we nu weer even vooruit.

Ook dit jaar was het weer een leuke verschijning op onze bankrekening. Met dit bedrag kunnen we de fretten weer de nodige medische en gewone verzorging bieden. Zo is John een Implantaat rijker en door dat Implantaat heeft hij zijn vacht terug gekregen en is daardoor ook vrij snel herplaatst. Zonder deze financiële steun zou dit niet zo snel zijn gegaan.

Ook zijn mede door de kerstactie vele fretten herplaatst. Dit houd in dat de opvang van de FrettenStichting op dit moment nog 10 fretjes in de opvang heeft zitten en nu een wachtlijst heeft van mensen die fretten zoeken! Je ziet ... het kan ook een keertje anders. :)

Madam Shieva

Nog een superverbaasde fret kreeg van Stichting De Fret een mooi Kerstgeschenkje. Madam Shieva sprong een gat in de lucht toen ze hoorde dat ze een mooi bedrag in haar spaarpotje had gekregen. "Als ik ziek word, gaan ze daar weer dat lekkere papje voor kopen", dacht ze. "Mmmjam, jam ..." Toch ben ik wel blij dat ik niet ziek ben. Het gaat echt super met me. En ik moet verklappen dat ik af en toe het papje krijg, ook als ik niet ziek ben. Heel erg bedankt alle Kerstmannen en Kerstvrouwen!

 

Bedankje Marit

Lieve kerstmensen,

Dit jaar was het eerste jaar dat Fee alleen deelnam aan de kerstactie omdat Polly, haar maatje en kerstmannenmaatje, is overleden. Ondanks dat ze nu alleen was, is ze enorm verwend! Ze heeft veel, echt heel veel, waltham gekregen, een mooie slaaphangmat en een super speelkleed. Wat is ze verwend! Ze heeft zo enorm genoten van al haar mooie cadeautjes! Het verbaast mij, als Kerstactie Feemama van Fee, ieder jaar weer hoe gul de mensen zijn die meedoen, en dat doet mij, en Fee, heel erg goed. Dus wil ik alle kerstmannen via dit bericht nogmaals bedanken!

Als ik bedenk hoe fijn dit is voor mij, hoe geweldig is dat dan voor de opvangen? Voor de mensen die zich dag in dag uit inzetten voor de fretjes, heel veel geld spenderen om deze huisloze monstertjes toch een toekomst te bieden. Het is gewoon geweldig, dat ze dan in de dure decembermaand hulp krijgen, cadeautjes krijgen, zodat ze ook de fretjes nog meer kunnen verwennen dan ze al doen.

Ik blijf de kerstactie geweldig vinden. Niet alleen omdat ik zie dat Fee zich op de dag van de cadeautjes net even iets specialer voelt dan mijn andere fretjes, maar vooral omdat ik weet dat de opvangen een steuntje in de rug krijgen die zij, en de fretjes, enorm verdienen!

Fee en ik willen jullie heel erg bedanken voor alle mooie cadeautjes die Fee gekregen heeft met de kerstactie van Stichting De Fret!


Dikke knuffel van Fee en Marit

Liefs, Marit en Fee

 

Natascha's Frettencoaching/Pension

Op 28-12-2012 kreeg ik via Prooidier.nl een pakketje, dat besteld was door Chaimel Lerou. Hierin zat een zak bakvulling, back-2-nature. Dat kwam erg goed uit.

Op 13 januari 2013 kwam Minka, van SDF, het kerstpakketje brengen voor Wuddle. Ik deed dit jaar alleen voor Wuddle mee, omdat het een adoptiefretje is van de Stichting. In het pakket zaten Kerstactie Wuddle 3de kerstspulletjes die gedoneerd waren door Mayke van Wijk en Jolanda Stuik. Van Stichting De Fret kreeg ik een zak Yesterday's News erbij. Pfizer Animal Health heeft een donatie Stronghold gedaan, waar ik ook ontzettend blij mee was. Ook zat er een doos convalence support bij, die gedoneerd was door Truus Schellekens. Samen met Wuddle hebben we het pakketje eens grondig bekeken, wat ik altijd een feest vind.


Op 20-01-2013 kreeg ik een pakketje, waar geen afzender op stond. Na een paar mailtjes kreeg ik al vlug een mailtje van degene die het pakketje geregeld hadden. Het kwam van Naomi en Jaon Tahalele. Hierin zat een zak Yesterday's News en Hill's Kitten. Ook dit heeft Wuddle grondig besnuffeld. Ik wil hierbij iedereen bedanken voor de bijdrage die is gedaan, op welke manier dan ook. Ontzettend blij met de spulletjes, dit scheelt zeker in de kosten.

Met een frettige groet