De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

Om de adoptiefretten en fretten in de opvang een mooie Kerst te bezorgen, vond in december voor de zevende keer de Kerstactie plaats. Op de website www.kerstfretten.nl kon u een van de vele kerstfretten steunen met een kerstpakket, financiële steun of zelfs een dier in huis nemen.

Frettenopvangen

In diverse frettenopvangen zaten (en zitten) nog fretten die om welke reden dan ook niet geplaatst (kunnen) worden. Tijdens de Kerstactie is er speciale aandacht voor de honderden fretten die jaarlijks in Nederland in een opvang terechtkomen. Deze fretten worden om uiteenlopende redenen daar gebracht. Deze dieren hebben allemaal één ding gemeen: ze verdienen het niet om "afgedankt" te worden.

De deelnemende frettenopvangen in 2011 waren: de Frettenstichting, Natascha's Frettencoaching, Frettenvereniging Frettig Gestoord, Frettenopvang Lelystad, Vzw Dierengeluk, Dierenasiel h'Onderdak, De Frettenwereld en de particuliere opvang van Arie Ceelie en natuurlijk de adoptiefretten van Stichting De Fret.

Bedankt allemaal!! Voor alle zorgen, tijd en liefde die jullie aan de opvangfretten besteden.

Kerstmannen en bedankjes

Op verschillende manieren konden de opvangfretjes gesteund worden. Er konden kerstpakketten gestuurd worden naar de opvangfretten. Maar er kon ook voor gekozen worden om spullen via de speciale Kerstactiewebwinkel te versturen of geld over te maken. En natuurlijk was het mogelijk om opvangfretjes (financieel) te adopteren of in huis te nemen! De opvangfretten (en wij!) willen graag de volgende mensen bedanken. Zij hebben meegedaan aan de Kerstactie:

Ann van Hoey Annelies van Hoesel
Arie Ceelie Aukje Burry
Betje Schijf Bill en Anja
Birgit Carla Mulders
Chaimel Lerou Cock van Zadel
Conny Roskom Cordula
Corrie Stienen Crista Merk
Daisy Danielle van Zadel
Diane, Dobie & Mack Ed Beijer
Ellen Ellie Verkuil
Esther en Jacco Felicitas Schreiber
Fokko Frans Jurriens
  Frettchen4you
Fretten(Oma) en Judith de la Bretonière Gerard en Angelique
Gerry van asseldonk

Hanneke Roest (frettenkliniek.nl)

Hanneke en Pascal Helen Willemse
Ilse van de Laak Ino de Jong
Ireen Straatman Irma en Edwin Simons
Jacqueline Knubben Jeanette Leinders-Lantermans
Jolanda Stuik Jorrin Tates
Kitty van Tilborg Kivits
Lelibel Leny Schouten
Leonie de Visser en Ruud Gebhardt Ludo Verheijden en Esther Evers
M Kribbe-de Ronde Maartje de Boer
Margaret Jurgens Marian Stuik
Marianne Boymans Mario te Lindert
Marissa Marit van de Vries
Marjanne Hittinger Martine en Ron
Mayke van Wijk Mia Eggen
Minka Verheijen Monique Flippo
Nadine Jurock

Nanja Kroon (Prooidier.nl)

Naomi Natascha
Nathalie Beeksma Nicolien van Roon
Noor Tullemans Pamela vd Kooij
Petra Korver Raymond van Beek
Rebekka van Hese Rie Corbran
Riena Helfferich Rob Blom
Robbie Welling Roger van Klaveren
Samantha van Klaveren Sammy
Serena van den Bossche Sonia Cramer
Stephenie Baas Suzy de Moor
Toos Schouten Truus Schellekens`
Willeke Lanting Wilma Kooi
Wim de Wolff Woezel Rombouts
Yvonne Huysman An van Hoey

Terugblik op de kerstactie(s)

De zevende Kerstactie is weer voorbij. Tijd dus om even terug te kijken. We hebben daarvoor enkele getallen op een rijtje gezet en daaruit valt te concluderen dat we toch wel een beetje trots op onszelf mogen zijn! Maar om niet te snel op de zaken vooruit te lopen, eerst maar eens kijken naar de actie uit 2011:

Wist u bijvoorbeeld, dat:

  • dit jaar op rekening van Stichting De Fret voor de kerstactie maar liefst ruim 3.100 euro werd gestort voor de kerstfretten? Voor zowel "alle fretten" als voor specifieke fretten. Dit bedrag is uiteraard overgeboekt naar de betreffende opvangen!
  • er 91 fretten meegedaan hebben aan de actie?

Cijfers op een rij

Ook de afgelopen zeven jaar is te vangen in cijfertjes. Om het u gemakkelijk(er) te maken, hebben we alle getallen op een rijtje gezet en in een grafiekje.

Zeven jaar Kerstactie 2

Het "aantal Kerstmannen" is eigenlijk het aantal kerstcadeautjes dat naar de fretten gestuurd is. Het aantal "unieke Kerstmannen" is het aantal personen dat die cadeaus verstuurd heeft. Voor wie geen zin heeft om te rekenen; het totaal aantal deelnemende fretten is 569, het totaal aantal Kerstmannen is 1651en het aantal unieke Kerstmannen is 590. Wat dan weer betekent dat elke Kerstman gemiddeld 2,8 cadeau geeft!

En wat zeggen de opvangen (en de fretten) er zelf van?

Frettenstichting

In de opvang van de FrettenStichting zitten op dit moment heel erg veel oude fretjes te wachten op een baasje. Fretjes die geboren zijn in 2007. Helaas wil bijna niemand deze fretten. Dus heb ik al deze fretjes mee laten doen aan de kerstaktie.

Zo ook kregen we een groep van 11 fretten binnen in verband met een relatiebreuk. Deze fretten waren er slecht aan toe. De eigenaar gaf zelf toe dat hij er al 2 maanden niet meer naar om had Frettenstichting 2gekeken. 1 dametje was zo mager dat ze langs een tralies van een Ferret Nation naar buiten kon ontsnappen. Deze fretjes hebben 11 kerstmannetjes gekregen. Dus elk fretje zijn eigen kerstmannetje.

De opvang en de fretten zijn heel erg goed verwend. Er was veel besteld in de kerstwinkel van Stichting De Fret. Onze voorraad Waltham en Stronghold is weer lekker aangevuld en al dat andere lekkers en speeltjes ... echt ongelooflijk.

Zo ook de financiële bijdrage was een flinke hap die meer dan welkom was. Alles wordt duurder per jaar en het is gewoon moeilijk om aan je giften te komen. Bedrijven hebben namelijk niets met fretten. Dus dan is de kerstactie meer dan welkom bij alle Stichtingen/verenigingen/opvangen.

Het is zo fijn om te weten dat er mensen zijn die ook deze diertjes en ook de mensen achter de opvang een warm hart toe dragen. De Kerstactie geeft ons allen een schouderklopje en maakt het voor ons mogelijk om er weer een jaar hard tegen aan te gaan.

De groep van 11 fretten zijn allemaal herplaatst. Zo ook Blacky, de Bino's, Snow, Seat, Snel&Weg en Freddy. Deze fretjes hebben allemaal een nieuw baasje en huisje gekregen. Dit is natuurlijk ook heel erg goed nieuws.

In 2011 heeft de FrettenStichting 182 fretten binnen gekregen. Nu wachten er nog 23 fretjes in de opvang op een baasje. Echter zijn dit dus moeilijk plaatsbare fretten in verband met hun leeftijd.
Maar ik zeg altijd ... voor elk fretje komt er ooit een baasje.

Namens het Bestuur en de vrijwilligers van de FrettenStichting iedereen heel erg bedankt voor jullie bijdrage hoe klein of groot deze ook was wij en de fretjes zijn je heel erg dankbaar. Ook willen wij bij deze Stichting De Fret weer bedanken voor deze kans om mee te mogen doen aan deze geweldige actie.


Betje Schijf

Frettenopvang Lelystad

Het was weer een geslaagde Kerstactie voor frettenopvang Lelystad. Ik wil alle kerstmannen en -vrouwen bedanken! We kregen echt van alles !De Waltham en de AD-voeding komen goed van pas en ook de slaapzakjes worden al ingenomen door fretjes.Veel lof voor degene die al die slaapzakjes en hangmatjes heeft moeten maken.

Van mijn dierenarts Piet Breukel kreeg ik voor 3 fretjes gratis entingen.

Verder kan ik mededelen dat de fretjes Cisco en Kensji zijn geplaatst, maar er kwamen er ook weer 2 bij; deze 'nieuwe' fretjes zijn 1 jaar oud en nog niet geholpen. De man die ze bracht wist niets van fretten; hij wist nog niet dat er frettenvoer bestond. Op de vraag wat hij ze te eten had gegeven, antwoordde hij: "Van alles wat ..." Ja, wat is dat dan ... van alles wat? Wij weten het
niet. Hij wist niet dat ze loops konden worden en verder wist hij niet meer waar ze vandaan kwamen. Ze waren te vies om aan te pakken. Dus wassen en er kwamen een albino (witte) en een sandy tevoorschijn.De fretjes zien er nu goed uit; we hebben ze de namen Fee en Bo gegeven.

Rie Corbran

Frettenvereniging Frettig GestoordFrettig gestoord 2

Namens de kerstfretten, Bruce, Aster, Aya, Choca, Diesel, Don, Miss Elise, Ente, Jara, Issie, Lobke, Minke, Pebbles, Pink Floyd, Renske, Rhea , Gonzo, Scully, Shorty, Misty, Suus, Witse, Tammy, Tempy, Wally, Jill, Zout en Peper die dit jaar van onze opvang van Frettig Gestoord mee mochten doen met de kerstactie van Stichting De Fret bedanken wij de vele kerstmannen en -vrouwen die ze dit jaar met een kerstgeschenk hebben verrast.

De enorme hoeveelheid hangmatten is goed voor jaren slaapplezier. Ook de vele Waltham en A/D komt goed van pas. Helaas moeten we vertellen dat Jara, Bruce en Pebbles tussen oudejaarsdag en begin februari zijn overleden. Maar ze hebben alle drie de respectabele leeftijd van 7, 8 en 9 jaar behaald.

Rine Oddens

Dierenasiel h'Onderdak

Ook dit jaar werden we hier bij h'Onderdak weer verrast met verschillende dozen. Wij, de fretjes Mees en Merel, wonen hier pas en we staan helemaal versteld van wat we hier meemaken. Niet normaal wat er hier allemaal binnen is gekomen. Heerlijke zachte kussentjes om op te liggen, we zagen hangmatten en slaapzakken, ze hebben hier super zachte vloerbedekking in de kooien... een soort hoezen, een tunnel om in te spelen, voer en iets van papjes, heel veel speelgoed en geld!! Wij weten niet wat ons overkomt. Eerst worden we door de deurwaarder uit ons huis gehaald, Honderdakonze baasjes hadden geen cent te makken, de crisis had hen de das om gedaan. Maar nu zitten we hier en hebben alles wat ons hartje begeert. Morty, de huisfret van hier, vertelde dat Mitch en Nina verhuisd zijn. Ook dankzij de Kerstfrettenactie. Wat een bofkonten!

Morty was bijzonder blij met de actie. Eerst wilde hij een jaartje overslaan omdat hij niet zo lekker in zijn vel zat, maar uiteindelijk heeft hij toch mee gedaan en daar heeft hij geen spijt van. Die Morty heeft fans!! Hij heeft allemaal geld gekregen, zodat hij bij Hanneke op visite kan gaan.

Zeg Mees en Merel, mogen wij ook nog iets zeggen?? Hier Tilly en Tineke. Wij hebben ook cadeautjes gekregen. Helemaal speciaal voor ons alleen. Dat gele kussen en dat blauwe kussen is voor ons en die tunnel willen wij ook graag hebben. Ach, jullie mogen er ook wel eens mee spelen hoor. Nou hebben we afgelopen tijd geoefend en willen u dat even laten horen. Wij tellen tot 3 en dan allemaal tegelijk!!!

Bedankt voor al dat lekkers, de mooie spulletjes en al dat geld. Misschien tot volgend jaar!

Beste Stichting De Fret

Hierbij een bedankje van ons als dieren/frettenopvang h'Onderdak, Ongelofelijk wat er afgelopen Kerstactie allemaal is gebeurd en met welke snelheid. Nieuwsgierig kijkend op de site of er al een van onze fretten op zou staan. En ja, dat stond ze, onze Nina. Even een collega roepen om te laten zien dat Nina op de site staat. Jammer dan, Nina weg!! Nog eens kijken en warempel, ze stond al bij de fretten die 3 Kerstmannen hadden gekregen. Zo ging dat met al onze fretten. Met Mitch die net voor Kerstmis binnen kwam hetzelfde verhaal. Ook hij heeft maar een paar uur op de lijst gestaan. En onze Morty, zelfs 5 Kerstmannen! Zeker in deze tijd met de crisis is het onvoorstelbaar dat er zo vlot en veel wordt gegeven. Je zou denken dat het dit jaar een stuk minder zou zijn. Maar dat is volgens mij niet het geval.

Frettenmensen zijn en blijven bijzondere mensen. Ongelofelijk wat ze allemaal voor de fretten over hebben.

Daarnaast willen we ook alle mensen van de Stichting bedanken. Wat een werk hebben jullie weer verzet voor onze fretjes, chapeau!! Volgens mij heeft er steeds iemand achter de pc gezeten om de site up-to-date te hebben en te houden.

Mensen allemaal hartstikke bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Groetjes, Els

Natascha's FrettencoachingFrettencoaching

13 november is Frida (van Jason) ingeslapen, zij stond klaar om de Kerstactie mee te doen. Op 1 december ging de kerstactie van start. Fikri stond die dag als eerste van mij op de site en hij was er ook weer vlug af. Het leek wel of de kerstmannen en vrouwen de eerste wilde zijn met hun cadeaus. Al vlug kwamen de volgende fretjes erop.

Op 3 december kwam Jasmina haar kerstpakketje zelf brengen. Het was ontzettend gezellig en ze heeft alle fretjes persoonlijk bekeken, en soms vingers door de kooi. Bij Timon en Snoeffie riep ik heel vlug en hard "pas op!"

Op 8 december kwam Fenny erop. Ik weet nog goed, dat ik als een klein kind riep, "Fenny staat erop". Twee dagen later was ze eraf. Helaas werd Fenny ziek op 18 december en op 19 december is ze ingeslapen. Meteen heb ik de kerstvrouwen gemaild om eventueel hun kerstgift te annuleren, maar allen zeiden dat ik het aan de andere fretjes moest geven.

Daarna kwamen Billy en Frankie 13 december in de kerstactie. Billy was al ziek en op 31 oktober geopereerd. Het herstel is moeizaam verlopen en op 28 december is ze ingeslapen. De kerstmannen/vrouwen zijn op de hoogte gebracht. Billy heeft haar kerstpakketje niet meer mee uit kunnen pakken. Maar Frankie wel.

Ilse en Vince kwamen het pakketje voor Snowy zelf brengen. Eind december kwam de diepvries van Prooidier. Snowy dikke staart van spanning, Bibi druk aan het zoeken, Pok bang om koude voeten te krijgen en met moeite toch een muis uit een zak gekregen.

Op 12 januari kwam het verzamelpakket van de webwinkel binnen. Nou, dat was een feest om uit te pakken Frankie was gek op de rundsnoepjes die prooidier in haar pakket had gedaan. Maar Frettencoaching 2ook de waltham vond ze wel wat.

Snoeffie is geopereerd aan zijn huidtumor met succes, door de financiële steun ontvangen via de Kerstactie.

Fikri heeft met plezier tussen het kerstpakket gelopen. Helaas is Fikri plotseling erg ziek geworden en is op 31 januari ingeslapen. Hij had een tumor in een leverkwab, wat uitgezaaid was.

Er zijn in de tijd van de kerstactie best wat fretjes overleden. Maar toch waren er heel veel fretjes ook erg blij. Bovenstaand was een kleine greep uit de foto's van blije fretjes.

Kerstmannen en kerstvrouwen, hartelijk bedankt!

Groetjes
Natascha's Frettencoaching

VZW Dierengeluk

VZW Dierengeluk uit België is helemaal super enthousiast over alle ontvangen cadeautjes en bedankt ook iedereen voor de gulle gaven.VZW Dierengeluk

Het bedankje wordt in dit verhaaltje doorgegeven door Betje en Minka, die het pakketje in Menen hebben afgegeven. Betje had aangeboden om het kerstpakket van de kerstactie af te leveren in België. Betje vroeg of ik (Minka) meeging naar België en aangezien ik nog nooit de opvang van VZW Dierengeluk had gezien, heb ik natuurlijk gelijk ja gezegd.

Om half tien op een zondagmorgen stond ik bij Betje op de stoep en gingen we op pad. Na 1 uur en drie kwartier kwamen we in Menen aan. We werden hartelijk ontvangen door Corie en haar man.

Nadat we wat gedronken hadden, was het tijd om het kerstpakket uit te pakken. Corie en haar man aan het uitpakken. Corie kon alleen maar "Amai, Amai" ... zeggen. Alles uitgepakt en de bank was volgeladen.

Namen Corie bedankt.

Particuliere Frettenopvang Arie Ceelie

Lieve kerstmannen, -vrouwen en -kinderen

De kerstaktie van 2011 heeft onze (opvang)beestjes weer schandelijk in de watten gelegd. De totale oogst dit jaar bestaat uit een kraakslurf, een doolhofmat, slaapzakken, hangmatten, kraakslaapzak, speeltjes, nog meer speeltjes, entingsboekjes, zachte kauwstaven, brokjes vlees in saus  (Jojo zegt: En brokjes vlees in bont! Ja!), drinkflesjes, waltham, hoekbak, een paar kilo brokjes en twee kilo diepvriesmuizen. (Jojo zegt: Ja! Muizen! Twee kilo culinair genot!) Hetgeen betekent dat de oude en versleten hangmatten, slaapzakken en kraakslurf met de gemeentereiniging mee konden.

Ook zaten er diverse leuke en lekkere zaken bij voor de beheerders (m/v)  (Jojo zegt: En voor mij! Muizen! Ja!). Eveneens kregen wij het mooie bedrag van bijna 120 euro bijgeschreven, maar het mooiste is dat de Black Sisters naar aanleiding van de aktie geplaatst zijn! Ook Jojo, de laatste opvanger, is op dit moment herplaatst. (Jojo zegt: Eén persoon willen we toch graag even 'in the spotlight' zetten, en dat is Stephenie Baas. Zij heeft ons verrast met een grote doos boordevol zelfgemaakte spulletjes voor de fretten.)

Namens de opvangfretten, de eigen fretten en ons zelf:

Allemaal heel hartelijk bedankt, niet alleen de kerstmannen (m/v), maar ook degenen bij SDF die deze aktie weer mogelijk gemaakt hebben.

Arie Ceelie

Marianne Boymans (Saffier)Saffier

"Ik heb kerstcadeautjes gekregen ...., ik heb kerstcadeautjes gekregen ..." "Hé Saffier, doe eens rustig jij daar in de bovenste kooi ...! en we kunnen amper verstaan wat jij daar allemaal uitkraamt ...." "Nou, ik zeg het toch hard en duidelijk! Ik heb kerstcadeautjes gekregen ....!"

Jullie weten, dat ik eigenlijk heel hard wil bijten in vingers en handen die mij willen oppakken. De mensen vinden dat niet leuk en daarom zit ik hier bij jullie. Maar hier is het mij nog niet echt gelukt om te bijten. Uit voorzorg liggen er altijd van die gele motorhandschoenen en als ze denken dat ik chagerijnig ben, trekken ze die dingen aan hun handen en kan ik bijten zo hard ik wil, maar dan heb ik nog steeds geen vinger in mijn bekje. Ik vind het daarom steeds minder leuk worden om te bijten en vergeet het af en toe. Dan vinden ze me allemaal lief en willen me aaien. Dat kroelen is trouwens helemaal niet verkeerd en als ik dan in de speelren mag, mok ik vrolijk in de rondte en speel en doe gek, want daar ben ik goed in."

Saffier is heel blij met de Kerstcadeautjes en wil iedereen die hiervoor gezorgd hebben heel hartelijk bedanken. Saffier weet heel goed hoe ze zich moet vermaken en in de speelren loopt ze met gemak een uurtje rond te rennen en is ze druk met alles en nog wat. In de kooi kruipt ze dan weer heerlijk weg in haar slaapzak of hangmat, maar waar ze ook gaat liggen, er gaat altijd een kroelbeestje mee naar haar slaapplaats. Ze hoeft zich nu dus niet meer 'eenzaam' te voelen!

Lieve mensen, heel hartelijk bedankt namens Saffier!

Marianne Boymans

Marit van de Vries (Polly en Fee)

Ook dit jaar mochten Polly en Fee weer meedoen met de kerstactie van Stichting De Fret. Ieder jaar opnieuw verbaas ik me er weer over hoe snel deze meiden verwend worden met mooie cadeaus, geld voor de medische verzorging, en Waltham. Het is hartverwarmend om te zien, en ik wil de Kerstmannen die deze meiden dit jaar verwend hebben dan ook heel erg bedanken!

Ook was het voor mij heel bijzonder dat mijn meiden dit jaar weer thuis waren met kerst. Vorig jaar verbleven ze bij Natascha, waar ze ook een geweldige kerst gehad hebben, maar voor mij voelde het niet als compleet. Het is heerlijk om die twee gekken te zien spelen met de cadeautjes die ze gehad hebben, en om ze te zien smikkelen van de vele Waltham die voor ze is gekocht.

Ik hoop dat mijn meiden nog lang bij mij zullen zijn, en dat ze nog vele kerstdagen mijn hartje kunnen verwarmen.

Lieve mensen, dank je wel!

Marit van de Vries