De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

Om de adoptiefretten en fretten in de opvang een mooie Kerst te bezorgen, vond in december voor de zesde keer de Kerstactie plaats. Op de website www.kerstfretten.nl kon u een van de vele kerstfretten steunen met een kerstpakket, financiële steun of zelfs een dier in huis nemen.

Frettenopvangen

In diverse frettenopvangen zaten (en zitten) nog fretten die om welke reden dan ook niet geplaatst (kunnen) worden. Tijdens de Kerstactie is er speciale aandacht voor de honderden fretten die jaarlijks in Nederland in een opvang terechtkomen. Deze fretten worden om uiteenlopende redenen daar gebracht. Deze dieren hebben allemaal één ding gemeen: ze verdienen het niet om 'afgedankt'  te worden.

De deelnemende frettenopvangen in 2010 waren: de Frettenstichting, Natascha's Frettencoaching, Frettenvereniging Frettig Gestoord, Frettenopvang Lelystad, Vzw Dierengeluk, Dierenasiel h'Onderdak, Frettenopvang Tuikwerd en de particuliere opvang van Arie Ceelie. En natuurlijk de adoptiefretten van Stichting De Fret.

Bedankt allemaal!! Voor alle zorgen, tijd en liefde die jullie aan de opvangfretten besteden.

Kerstmannen en bedankjes

Op verschillende manieren konden de opvangfretjes gesteund worden. Er konden kerstpakketten gestuurd worden naar de opvangfretten. Maar er kon ook voor gekozen worden om spullen via de speciale Kerstactiewebwinkel te versturen of geld over te maken. En natuurlijk was het mogelijk om opvangfretjes (financieel) te adopteren of in huis te nemen! De opvangfretten (en wij!) willen graag de volgende mensen bedanken. Zij hebben meegedaan aan de Kerstactie:

Amanda Derks M. Kribbe-de Ronde
Anita Zanders Magret van Eijndhoven
Anja Bazen Margaret Jurgens
Annelies Marianne Boymans
Anne-Marie Marissa Fokker
Arie Ceelie Marit van de Vries
Astrid Haberkorn Marjan Nederveen
Astrid Robbe Marjan Niewzwaag
Betje en Frans Marjanne Hittinger
Birgit van der Laan Mark Vrijdag
Chaimel Lerou Mayke van Wijk
Cock van Zadel Mia Eggen
Conny Mike van Vessum
Corrie Stienen Minka Verheijen
Cynthia Strijbos Monique Flippo
Danielle van Zadel Monique Pet
Denise Heijnen Nanda Helfferich
Diana van der Weelie Nathalie Beeksma
Nicolien van Roon Corrie Stienen
Donna Niels Blijleven
Esther Evers en
Ludo Verheijden
Pamela van der Kooij
Esther Moorhoff Pascal en Hanneke
Evelien R. Blom
Familie Schouten Ray en Syl
Fokko en Yvonne Riena Helfferich
Geertruide Rik Verhagen
Hanneke Robin en Laura
Hans Beeksma Roger van Klaveren
Hans en Edith Beekman Ron Bekker
Helen Willemse S. Wijga
Hilde Salemink Samantha Eekhout
Ino de Jong Samantha Kraus
Ireen Straatman Samentha van Klaveren
Irma en Edwin Sandra de Boer
Jeanette Leinders Sandra Feikens
Jeannine Martes Serena van den Bossche
Joshua Helfferich Sonia
Josje de Bruijn
en Armand
Koolmoes
Stichting
Sterilisatiefonds
Huisloze Katten
Joyce, Eduard en Henny Stephenie Baas
Judith Lissenberg Tamara en Isa Terlouw
Karen Pedro Thirza Bronner
Karin Biersteker-Koningen Veronie Bolder
Karlijn Bootsveld Wendy Raaymakers
Kees van der Rhee Wim de Wolff
Kick Koopman Willeke Lanting
Kitty van Tilborg Wilma Kooij
Lea Gesser Wilma Verhage
Leonie en Ruud Wim en Ingrid
Lily Bruns Wina Dijkstra
Lisa den Hertog John en Manon Baas

Terugblik op de kerstactie(s)

De zesde Kerstactie is weer voorbij. Tijd dus om even terug te kijken. We hebben daarvoor enkele getallen op een rijtje gezet en daaruit valt te concluderen dat we toch wel een beetje trots op onszelf mogen zijn! Maar om niet te snel op de zaken vooruit te lopen, eerst maar eens kijken naar de actie uit 2010:

Wist u bijvoorbeeld, dat:

  • dit jaar op rekening van Stichting De Fret voor de kerstactie maar liefst ruim 2.800 euro werd gestort voor de kerstfretten? Voor zowel 'alle fretten' als voor specifieke fretten. Dit bedrag is uiteraard overgeboekt naar de betreffende opvangen!
  • er inmiddels 13 fretten uit de kerstactie geplaatst zijn.
  • er 90 fretten meegedaan hebben aan de actie?

Cijfers op een rij

Ook de afgelopen zes jaar is te vangen in cijfertjes. Om het u gemakkelijk(er) te maken, hebben we alle getallen op een rijtje gezet en een grafiekje.

Zes jaar kerstactie

 

Het 'aantal Kerstmannen' is eigenlijk het aantal kerstcadeautjes dat naar de fretten gestuurd is. Het aantal 'unieke Kerstmannen' is het aantal personen dat die cadeaus verstuurd heeft. Voor wie geen zin heeft om te rekenen; het totaal aantal deelnemende fretten is 478, het totaal aantal Kerstmannen is 1325 en het aantal unieke Kerstmannen is 501. Wat dan weer betekent dat elke Kerstman gemiddeld 2,6 cadeau geeft!

En wat zeggen de opvangen (en de fretten) er zelf van?

Hieronder vindt u de reacties van de deelnemende opvangen (en hun kerstfretten).

Frettenstichting

Het was weer zover: Kerst! En dan mogen alle fretjes weer meedoen aan de kerstactie van Stichting De Fret. Natuurlijk altijd leuk om weer eens goed verwend te worden. In de opvang was het Frettenstichting 1gelukkig niet meer zo druk. Er zijn nog ongeveer 30 fretten, dat is beter dan afgelopen zomer met 90 fretten. Dit is niet te doen en doen we dus ook nooit meer. Geen gezonde situatie voor mens en dier.

Dus wij zijn op zoek gegaan naar wie er weer mee mochten doen. Zo was Sandocan samen met Swiffer weer aanwezig en ook Zusje (Monica was helaas 26 april 2010 overleden). Uiteraard waren ook nog de sandy dames Sammy en Bolle aanwezig. Bolle heeft reeds een nieuw huisje gevonden. Na ruim een jaar in de opvang te hebben gezeten, is zij dankzij deze kerstactie verhuisd naar haar eigen huisje. Dus dit verdient wel een applaus. Ook Diesel heeft een huisje kunnen vinden waar hij de rest van zijn leven mag verblijven. Dus helemaal toppie.

Onze Nick is wel heel erg speciaal verwend met een lekker waterbed en slaapsetjes. Die knul komt zijn bed niet meer uit. Dus mede dank aan Hanneke waar Nick nu verblijft. Bij deze wil ik ook Monique bedanken voor de goede zorgen die zij verleende aan de verzorging van Nick en Diesel. Speciale fretjes vragen speciale aandacht.

De cadeautjes lieten even op zich wachten. Dit kwam een beetje doordat de post in die periode ook nog eens staakte en dan kunnen ze huisnummer 5 niet vinden. Dus 2 pakketten zijn even zoek geraakt. Gelukkig toch nog gevonden bij het postkantoor. Tja, hoeveel frettengekken zijn er nu eenmaal? De speelmatten zijn weer goed in gebruik genomen en zo wordt de waltham door vele verwende fretten weg geslurpt.

Al met al weer een geslaagde kerstactie en iedereen heel erg bedankt hiervoor. Dit zijn de extra's en de schouderklopjes die een opvang van jullie mogen ontvangen. Dit doet een opvang heel erg goed als je ziet hoeveel mensen je inzet steunen in de Frettenwereld.

Groetjes FrettenStichting

Natascha's Frettencoaching

De kerstactie heeft dit jaar weer vele fretjes geholpen met financiële bijdrages, speeltjes en beddengoed. Vooral Boris kan lekker slapen.Natascha's frettencoaching

Sacha heeft een implantaat gekregen door het geld wat een groepje frettenmensen bij elkaar gelegd hebben. Het resultaat mag er zijn! Er komen nieuwe haren bij de staartaanzet en verder
op haar lijfje. Flugel heeft ook een implantaat gekregen, hierdoor heeft zij ook een ontzettend mooi vachtje gekregen. Katrien heeft haar implantaat en Fenny heeft een bloedonderzoek gekregen.

Ook zijn er oudere fretjes financieel geadopteerd, wat besteed wordt aan de medische zorg. Dit jaar deed Timon voor de eerste keer mee en is verwend met muizen. We hebben veel waltham gekregen, wat er hier dagelijks veel doorheen gaat.

De fretjes en ik willen dan ook iedereen bedanken die op welke manier dan ook, hun bijdrage geleverd hebben

Bedankt allen!
Natascha's Frettencoaching

Frettenopvang Tuikwerd

Het uitkijken naar de postbode kon weer beginnen, want de kerstactie ging weer van start. Maar dan de vraag van: 'Wat hebben we het meest nodig?' Hangmatten en slaapzakken, en dat hebben we geweten. Alles weer nieuw in de opvang en de kast ook nog vol. Snoepjes waren er ook en natuurlijk veel speelgoed wat erg in de smaak valt.Tuikwerd

We kregen nog de vraag of we nog meer kerstfretten hadden, maar helaas. Gelukkig is het rustig in de opvang en er zijn al weer 5 fretten uit de kerstactie geplaatst.

Op de foto staat een kleine greep uit de vele spullen die we hebben gekregen.

We willen dan ook de kerstmannen en kerstvrouwen bedanken voor alles. En ook de mensen van SDF die de kerstactie weer mogelijk hebben gemaakt.

Fokko en Yvonne

VZW Dierengeluk

Lieve kerstmannen/vrouwen,

Frettenfeest alom hier in de frettenopvang van VZW Dierengeluk (België). Voor de derde maal werden wij en de fretjes verwend met snoepjes, speelgoed, warme hangmatten, slaapzakken en van die lekkere waltham zakjes. De kraakslurfen zijn voor ons de max, je kan daar lekker in crossen, we slepen ze door heel het huis en springen er boven op, dus frettenfeest a volonte.VZW dierengeluk

Ook werd er geld op onze bankrekening gestort, dat wordt dan gebruikt voor een implantaat bij een aantal van ons.

Graag willen we Stichting De Fret bedanken, die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt. Natuurlijk alle kerstmannen ook heel hartelijk bedankt en wij hopen dat we de volgende keer er ook weer bij mogen zijn.

De frettengroetjes van, Rambo, Victor, Zoé en Lisa, Kyra en Smockey, Otje, Saffira en Eragon, Dumpy en Gardini, Kyra, Sandy en Spanky, Elvis en Priscella, Fred en Lars

Veel dank,
Corie Cardon
vzw Dierengeluk, België
www.dierengeluk.be

Frettenopvang Lelystad

De fretten zijn heel erg blij met alle nieuwe spulletjes die zij gekregen hebben met de kerstactie. Er is geen enkele fret die de spullen niet mooi vindt. De fretten waren erg nieuwsgierig naar alle spullen die met overvloed binnen zijn gekomen. Uiteraard wordt er al veel gebruik van gemaakt.Lelystad

De oudere fretten vinden vooral de slaapzakjes erg lekker.

Mensen, erg bedankt voor de gulle gaven!

Groetjes Frettenopvang Lelystad

Particuliere Frettenopvang Arie Ceelie

Lieve Kerstmensen,

Begin augustus 2010 hebben wij een kleinschalige, particuliere opvang aan huis. Het begon ermee dat we een maatje voor ons eigen fretje zochten, en bij Dierenopvang Lisse terecht kwamen Hier zaten op dat moment drie fretjes en ik zei tegen mijn vrouw dat ik die keuze niet zou kunnen maken. Waarop zij zei dat ze dat wel kon......

Toen we dus voor de kooitjes stonden kon zij ook niet kiezen. We hebben even met de beheerder gepraat, en de afspraak gemaakt dat we in principe fretten die bij hem binnenkomen opvangenCeelie
en proberen te herplaatsen. In principe, want we vangen op in de huiskamer, en hebben plek voor maximaal zes fretten. Zo gezegd, zo gedaan. Het maximum is al één keer overstegen tot acht stuks. Inmiddels hebben we in die korte tijd veertien fretten opgevangen. Twee hiervan hebben het helaas niet gered, tien stuks zijn herplaatst. Zo ook de Black Sisters, ze hebben een mens gevonden die minstens zo druk en enthousiast is als henzelf. Kaida en Sayuri zijn al aardig bijgekomen, maar snappen nog steeds niet al te veel van een frettig bestaan ...

Op een mooie dag belde Stephenie van SDF, of wij mee wilden doen met de kerstactie. In eerste instantie dachten we: 'ja, natuurlijk, leuk!'. In tweede instantie begon ik te twijfelen, er waren immers vast fretjes die het harder nodig hadden? In derde en laatste instantie vond ik het een goed idee, we betalen alles (behalve de spoedeisende medische hulp) uit eigen zak, en dat tikt toch wel lekker aan. Alle hulp is welkom, derhalve.

Dat hebben we dus geweten. In no time waren de Black Sisters ruim voorzien van kerstmannen. En ook Kaida en Sayuri zijn al snel schandelijk verwend. Ik heb meerdere malen met vochtige ogen en verbazing zitten kijken hoe goed de kerstactie liep, hoeveel mensen er wel niet zijn die op hun manier iets doen voor de 'verschoppelingetjes'

Het eerste pakket dat afgeleverd werd, bevatte allerhande spullen, zoals iglo's, een octopus, slaapzakjes, hangmatjes en een kraakslurf. Waarbij de kraakslurf al snel tot all-time-favorite werd
uitgeroepen door de Black Sisters. Enige dagen later... <dingdong>.... Wéér een groot pakket! Heerlijke zachte lappen, een deken, speeltjes, langzaam maar zeker werd het een frettenparadijs hier. Nog wat dagen later... <bimbam>..... (ja, kerst hé) .... NOG een pakket! Dit tot de nok toe gevuld met Waltham, Totally Ferret, en van Prooidier lekkere slaapzakken, een waterflesje,  speeltjes en zulks! De fretten hebben dagenlang van gekkigheid niet geweten waar ze in moesten gaan slapen, na zich volgevroten te hebben.

En nu, nu is het wachten tot de lente komt en er ongetwijfeld weer nieuwe vondelingetjes bij ons aangeleverd worden.

Alle kerstmannen en kerstvrouwen die aan de actie meegedaan hebben, in welke vorm en op welke manier dan ook, ontzettend bedankt!

Frettenopvang Frettig Gestoord

Ook dit jaar zijn de kerstfretjes weer overspoeld met mooie, zachte, lekkere en lieve cadeaus van vele kerstmannen en vrouwen. Ook andere fretten uit de opvang genieten hier van mee. Het is Frettiggestoordhartverwarmend hoeveel mensen ons zo royaal hebben verrast met van alles.

Het was voor ons niet mogelijk om alle cadeaus op één foto te krijgen omdat onze fretten op verschillende locaties wonen, en we de pakketjes direct hebben doorgestuurd. Maar het was veel, heel veel. Zelfs de pakketservice van TNT vroeg aan me wat er aan de hand was toen hij een week lang achter elkaar iedere dag een pakketje bij ons kwam afleveren.

Dus namens alle fretten allemaal heel erg bedankt.

Dierenasiel h'Onderdak

Wij zijn dit jaar wat laat met onze bedankbrief, maar ja wat wil je. Wij zijn nog steeds sprakeloos. Wat een succes!!! Zo vreselijk veel cadeautjes, het een nog mooier dan het andere. En zacht, zo zacht dat je bijna jaloers werd op de fretjes..........

Er zat weer van alles in de dozen; kussens, dekentjes, een Sander, een kraaktunnel, speeltjes, drinkflesje, slaapzakjes, hangmatjes, echt te veel om op te noemen. Maar daarnaast ook Totally HonderdakFerret, lekkers voor in de vriezer, waltham papjes en geld. Dat geld gebruiken we voor de fretjes die ziek worden/zijn. Dat zal voornamelijk voor Morty zijn, omdat hij nogal wat mankeert en hier blijft wonen.

Zelfs vorige week kwamen hier nog mensen 2 dozen met spullen brengen uit Numansdorp. Ze hadden ook van de Kerstactie gehoord en kwamen voor onze fretten nog spulletjes brengen. Voor een aantal van onze fretjes was het een heel groot feest toen ze vlak na de feestdagen een eigen baasje hebben gekregen.

We hebben hier nog met de fretjes geoefend om een hele mooie buiging te maken voor al die gulle gevers die zo met de opvangfretjes mee leven. Ik moet eerlijk bekennen, het is niet gelukt, maar ze zijn echt heel blij met alle cadeautjes en wij niet minder!!!

Hartstikke bedankt namens Ernie - Bert - Flint - Yvo - Yentle - Snowy - Nibbit - Morty.
Groetjes Els

Breez / SDF adoptiefret

Breeze

Breez bedankt iedereen die hem zo verwend heeft met de kerstactie, zo als je kunt zien zit hij nog te genieten

Groetjes Stephenie

Polly en Fee / SDF adoptiefretten

Lieve allemaal,

Ook dit jaar mochten wij weer meedoen met de kerstactie! En eerlijk is eerlijk, in januari kijken wij al uit naar december, zo genieten wij van die tijd. Zodra we horen dat de site in de lucht is, zijn Polly en Fee 1we niet te houden in huis. Iedere dag willen we verslag van onze frettenmama hoe het loopt en of wij al online zijn. Zodra het zover is, zijn we continu wakker, en vragen we hoe we het doen in de actie. Gelukkig worden we goed op de hoogte gehouden, want de spanning loopt hoog op bij ons hoor!

Dit jaar zijn we ook weer ontzettend verwend. Mooi beddengoed, die lekkere pap en speelgoed werd voor ons binnengebracht. Dus nu kunnen we eerst heerlijk spelen, dan hongerig pap eten en dan gaan we weer slapen in onze nieuwe bedden. Het voelt zo geweldig!! En daarom lieve mensen dit berichtje. Om jullie nogmaals te bedanken voor alle mooie spullen. We zijn er enorm blij mee!! Ook hebben we al een aantal trouwe fans gekregen, die ons ieder jaar verwennen.

Onwijs bedankt!

Liefs,
Polly en Fee

Polly en Fee 2