De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

05_breda3In december 2005 vond de eerste Kerstactie van Stichting De Fret plaats. De hele maand december heeft de website in het teken gestaan van deze kerstactie. En niet zonder succes! De belangstelling was groot en het aantal reacties overweldigend. Dankzij vele liefhebbers en donateurs kregen ook de opvangfretjes een fantastische kerst. 

Op verschillende manieren konden de opvangfretjes gesteund worden. Mensen konden geld overmaken, maar ook een kerstpakket opsturen met daarin leuke cadeaus voor de fretten. Hangmatjes, speeltjes, waltham, voer. Er is van alles opgestuurd naar de fretten. Er kon ook een pakketje gestuurd worden via de webwinkel en fretten konden (financieel) geadopteerd worden. 

05_website

De opvangfretjes willen graag de volgende mensen bedanken. Zij hebben meegedaan aan de Kerstactie:

Betje Schijf

Jannis Brouwer

Niels Blijleven

Cindy Hoogendoorn

Jeanice en Anneloes

Nynke Bakker

Coretta Tak

Jolanda Witt

Ramona Jansen

Corrie Stienen

Joyce Slagt

Rie Corban

Danielle van Zadel

Kitty van Tilborg

Sanne van der Vorst

Det, Tom, Pim

Lilian Kennedy

Stichting De Fret

Fenja de Ridder

M. Kribbe - de Ronde

Sheela Rozenberg

Giel en Hanny de Bruijn

Marianne Boymans

Stephanie Franke

Hans Beekman

Marjan Slagmolen

Wil Schijf

Heer Wolf

Marjolein Nuberg

Wilma Kooi

Helga en Hugo Strijbos

Marlou van Santen

Yvette van der Heuvel

HW Koopman

Meiran Schoot

Yvonne Jongstra

Irma en Edwin

MissMandyz

 

 

Vanuit de verschillende opvangen hebben we ook enthousiaste verhalen en leuke foto's gehad. Die leest u hieronder: 

05_bredaFrettenstichting Breda
De Frettenstichting is overladen met cadeautjes voor de verschillende fretten van de kerstactie. Speciale aandacht was er voor "Shaved" een klein dametje met een kaal kopje. Zij is mede dankzij de kerstactie geplaatst.

Opvang Lelystad schrijft:

"LIEVE KERSTMANNEN EN VROUWEN,
Ik ben Masja, mijn koppie hing ook in de kerstboom. Dat heb ik geweten ook! Ik heb toch veel gehad. Ik had wel zes cadeaus. Er waren speeltjes, snoepjes en nog veeeeeeeeel meer leuke dingen.

Ik wil jullie op deze manier heel erg bedanken, ook namens Hopie, Sky, Schico en Quincy die ook allemaal cadeaus hebben gehad. Er is ook geld voor ons gestort. Dat bewaard het vrouwtje voor mooiere kooien in de opvang. Ze wil kooien aan de muur hebben die ze kan delen als het nodig is. Misschien heb ik dan wel een ander baasje als het klaar is, want dat is toch mijn grootste wens een baasje helemaal voor mij alleen! Nou lieve mensen nog hartstikke bedankt groetjes en likjes en mokjes uit de opvang ook namens onze bazin of verzorgster."

Helaas is er ook slecht nieuws vanuit Lelystad. In februari moest Muffin, een van de engeltjes, ingeslapen worden. Muffin was in zeer slechte conditie in de opvang gekomen. Hij is nog even opgeleefd, maar ging daarna hard achteruit. Gelukkig heeft Muffin nog wel een mooie laatste tijd gehad, al was het te kort. 

Natascha's Frettenopvang05_natascha2
In Bilthoven werden ook verschillende fretten vreselijk verwend. Verschillende pakketjes werden opgestuurd aan de kerstengeltjes die een mooie kerst verdienden.

 

Fret and Breakfast
Een paar dagen voor kerst kwamen er een grote doos binnen ter attentie van Marley. Nieuwsgierig als Marley is heeft hij de doos (met een beetje hulp) mogen uitpakken. En wat een verrassing, Marley had een heerlijke slaapzak, een speeltent en een grote slurf cadeau gekregen! Alsof dat al niet genoeg was volgde er een paar dagen later zelfs nog een doos waarin een paar leuke speeltjes voor Marley zaten. Marley (en de andere fretten) hebben nog steeds heel veel plezier van de cadeautjes die hij gekregen heeft! Tot slot wil ik iedereen bedanken die meegedaan hebben met de kerstactie. En natuurlijk Stichting de Fret.

H'Onderdak
Ook in de opvang van H'Onderdak zijn de fretten flink verwend. Vanuit verschillende hoeken uit het hele land kwamen pakketjes met leuke cadeaus. De fretten waren er erg gelukkig mee. Het mooiste nieuws komt nog: bijna alle fretten uit de opvang zijn inmiddels geplaatst! Zij hebben -gelukkig- volgend jaar geen kerstactie meer nodig, maar hebben hun eigen kerstboom.

05_honderdak