De fretten die verwend willen worden

Klik op het hartje voor de fretten die verwend willen worden

Verwende fretten

Klik op smiley voor de fretten die al verwend zijn door kerstmannen en kerstvrouwen

Om de adoptiefretten en andere -vaak moeilijk plaatsbare- fretten uit de opvang een mooie Kerst te bezorgen, vindt dit jaar voor de negentiendemaal de Kerstactie plaats. In diverse frettenopvangen zitten nog fretten die om welke reden dan ook (nog) niet geplaatst (kunnen) worden. Sommige zitten er nog maar kort, andere fretten wachten al meer dan een jaar op hun baasje. Maar die laat soms lang op zich wachten. En dus blijven de fretten in de opvang, geduldig verzorgd door de medewerkers van de opvang.

Kunnen deze fretten ook dit jaar weer op uw steun rekenen?

Wat is de kerstactie?  
Stichting De Fret heeft in samenwerking met een aantal frettenopvangen een overzicht van "Kerstfretten" op deze website geplaatst. Kerstfretten zijn fretten uit diverse opvangen die vaak al langere tijd in een opvang zitten of niet meer herplaatsbaar zijn. Hier leest u meer over de achtergrond van deze actie. Wij begrijpen dat u deze fretten niet allemaal in huis kunt nemen. Maar om ze (en de opvangen) toch te steunen, kunt u deze kerstfretten via de kerstactie een kerstcadeau geven. Dit kan op verschillende manieren.

Hoe werkt de kerstactie?
Op deze website van Stichting De Fret zijn een aantal kerstfretten te vinden door op het icon 'Hartje' te klikken dat op de website hierboven  wordt weergegeven. Hier kunt u het verhaal lezen van deze fretten en ook wat ze graag voor kerst zouden willen hebben. U kiest vervolgens zelf welke fret(ten) u een kerstcadeau wilt geven en ook wat u het dier wilt geven. Vul dit in op het formulier en verzend dit.

Wat kan ik allemaal doen?
Er zijn verschillende manieren om mee te doen met de Kerstactie:

  1. De fretten een zelf-samengesteld kerstpakket op te sturen.
  2. Via de kerstwinkel een cadeau te bestellen en dit op laten sturen naar de kerstfret.
  3. Een eenmalige financiële bijdrage voor alle fretten.
  4. Het financieel adopteren van een niet-herplaatsbare fret (structurele of eenmalige bijdrage).
  5. Het in huis nemen van een kerstfret.

Vul om mee te doen altijd het deelnameformulier Kerstactie in!

En wat als ik het formulier ingevuld heb?
Als u ervoor kiest de fretten een eigen samengesteld kerstpakket toe te sturen (1), het structureel of eenmalig financieel adopteren van een fret (4) of het in huis nemen van een fret (5), dan ontvangt u binnen 36 uur een e-mailbericht met daarin de gegevens waar de fret verblijft. U handelt dit vervolgens rechtstreeks af met de opvang. Bij sommige fretten is een belgie te vinden. Dit icoontje geeft aan dat het om fretten uit België gaat. Hou hier rekening mee als u een pakketje toestuurt (i.v.m. de verzendkosten).

Als u ervoor kiest om een eenmalige financiële bijdrage te doen aan alle fretten (3), dan kunt u dit bedrag overmaken op rekeningnummer NL69INGB0001535743 t.n.v. Stichting De Fret, onder vermelding van 'Kerstactie' en uw naam en woonplaats. Voor het buitenland geldt: IBAN nummer: NL69INGB0001535743. BIC code voor het buitenland is niet meer nodig. Vul wel het deelnameformulier in, zodat de opvangen u kunnen bedanken!

Als u een bestelling doet via de kerstwinkel (2), dan kunt u deze bestelling (na het invullen van het deelnameformulier) meteen plaatsen. Hierboven zijn ook de betalingsgegevens te vinden voor een bestelling uit de Kerstwinkel. U betaalt geen verzendkosten, deze neemt SDF voor haar rekening. De pakketjes worden halverwege en aan het eind van de Kerstactie verzonden. U ontvangt automatisch een bevestiging van uw bestelling per e-mail.

N.b. Als u meedoet, wilt u er dan voor zorgen dat uw betaling vóór 31 december binnen is?

Wat is een kerstman?
Iedereen die een fret een kerstcadeau geeft, wordt (binnen 24 uur) vermeld op de website. Hij of zij is dan een 'kerstman'. Achter de naam van de fret staan dan een of meerdere . Hieraan kan men zien hoeveel kerstmannen een fret heeft. Als een fret minimaal 4 kerstmannen heeft, dan wordt er een andere fret naar voren geschoven als kerstfret.

Om ook dit jaar weer een succesvolle kerstactie te organiseren en de opvangfretten een geweldige kerst te bezorgen, hebben we uw hulp nodig! Bezorg de kerst(b)engeltjes een geweldige kerst!!

Deelnemende frettenopvangen in 2023 zijn: Vzw Dierengeluk, Stichting Fret&Welzijn. En natuurlijk de adoptiefretten van Stichting De Fret.

De kerstactie loopt van 1 t/m 24 december.